Postduivenstempel

Doet u mee aan wedstrijden en raakt u wel eens een duif kwijt? Niet iedereen die een postduif vindt weet hoe een ringetje werkt. Zo gaan er duiven verloren en dat is jammer. Zet u nu met een postduivenstempel een stempelafdruk met speciale inkt op één van de grote veren van uw postduif dan kan de vinden direct uw telefoonnummer zien en een belletje is zo gedaan.

 

Postduivenstempels met naam en telefoonnummer

Duivenstempel

 

Duivenstempel

Veel postduivenhouders maken gebruik van een duivenstempel met hun telefoonnummer. Deze wordt dan op de vleugel van de duif gestempeld. Meestal aan de onderzijde van de grootste veer. Als een duif door iemand anders ergens gevonden wordt is de kans groot dat deze persoon even belt omdat het telefoonnummer goed zichtbaar is. De stempelafdruk moet natuurlijk goed leesbaar zijn. Zeker 10 mm hoog en ca. 76 mm breed. Kleiner kan natuurlijk ook.

Deze duivenstempel kunt u bij ons bestellen bij de handstempels. Het inktkussen dat erbij zit is een watervaste inkt op alcohol basis. Deze droogt snel en spoelt niet af door de regen en kost € 8,95. Kijk bij Stazon Stempelkussen voor dit watervaste stempelkussen.

Een alternatief voor dit Stazon sneldrogende stempelkussen is een stempelkussen op waterbasis en moet regelmatig opnieuw aangebracht worden.

 

Verschil tussen voetringetje en duivenstempel?
Duif

Het bekende voetringetje om de duivenpoot moet al op zeer jonge leeftijd aangebracht worden. De duivenstempel daarentegen kan altijd en is een goede vervanger of te gebruiken als toevoeging. Druk daarom de stempel op de grootste veer aan de binnenzijde af.

 
Postduiven stempel toepassing

Kijk eens bij houten handstempels en zoek uw eigen formaat stempel uit. Allen zijn geschikt voor duivenstempel.