Elektronische full-color stempel

De eerste full-color elektronische stempel. U kunt zelf de stempel met onze speciale App ontwerpen en wel tot 4 verschillende afdrukken vast zetten in uw Colop E-Mark. Daarnaast kunt u zo vaak van stempelafdruk wisselen als u maar wilt.

Elektronische full-color stempel

De eerste full-color elektronische stempel. U kunt zelf de stempel met onze speciale App ontwerpen en wel tot 4 verschillende afdrukken vast zetten in uw Colop E-Mark. Daarnaast kunt u zo vaak van stempelafdruk wisselen als u maar wilt.

E-Mark elektronische full color stempel

De eerste full-color stempel met zoveel verschillende stempelafdrukken als u maar wilt. De Multi-Color cartridge heeft 3 kleuren zodat u full-color kunt stempelen.
De E-Mark is een digitale en mobiele (op batterijen) full-color stempelmachine waarmee u uw eigen "stempel" afdrukken kunt maken d.m.v. een eenvoudige zijdelingse beweging. Via de speciale E-Mark App op een mobiel apparaat of pc, kunt u de gewenste afdrukken ontwerpen of u kunt gebruik maken van onze kant-en-klare ontwerpen en deze overschrijven met uw gegevens. Papier, enveloppen, boeken, kartonnen of papieren zakken kunnen nu eenvoudig worden bestempeld met de E-Mark. Dit maakt de E-Mark niet alleen tot een multifunctionele full-color stempel maar biedt ook geweldige personalisatie mogelijkheden.

 

Via de E-Mark creator in de speciale App kunt u zelf uw stempels vormgeven. U kunt er wel 4 tegelijk opslaan. Wilt u de ontwerpen wijzigen? Via de E-Mark creator ontwerpt u opnieuw een stempelafdruk en vervolgens zet u deze dan weer vast in uw E-Mark. 

 

Nieuwe generatie stempels met de full color stempel van Colop

Met de komst van de Colop e-mark in 2019 is een nieuwe generatie stempels ontstaan. Deze full color stempels kunnen zowel digitaal als via batterijen worden gebruikt op een groot aantal verschillende materialen. Deze Oostenrijkse uitvinding werd in 2019 op de markt gebracht en bleek vrijwel onmiddellijk een groot succes. De elektronische stempel is geschikt voor vrijwel alle oppervlakten, waaronder karton, gips, normaal papier, textiel, hout en nog veel meer. U kunt hem daardoor voor allerlei marketingdoeleinden inzetten of gebruiken op evenementen.

 

Digitale full color stempel primeur in de stempelbranche

Tot 2019 waren alle stempels handmatig. Nog steeds worden deze stempels heel veel gebruikt en ze zijn natuurlijk ook heel handig en effectief. Maar in ons digitale tijdperk kunnen we er eigenlijk niet meer omheen om ook in de stempelbranche met de tijd mee te gaan en ook digitale stempels aan te bieden. Het Oostenrijkse bedrijf Colop heeft dat gegeven goed ingezien en begon daarom op tijd met het onderzoeken en testen van een elektronische stempel. Voor de drie kleuren cartridge ging het bedrijf een samenwerking aan met HP Inkjet technology, zodat de best mogelijke afdrukkwaliteit en prestaties gegarandeerd kunnen worden. De software engineers van Colop ontwikkelden in eigen beheer een functionele app voor de Colop e-mark. Na uitgebreide testen kon de colop e-mark als eerste digitale kleuren stempel gepresenteerd worden als wereldwijde primeur in de stempelbranche. in 2020 won het bedrijf voor de e-mark onder meer de felbegeerde IF Design Award en de EOPA Product of the Year Award.

 

Werking van de Colop e-mark

De werking van de e-mark van Colop is verbluffend eenvoudig en effectief. In de kleuren stempel zit een cartridge. Door in een bepaald patroon uit de kunststof cartridge inkt te spuiten worden afdrukken oftewel stempels gemaakt op materiaal zoals papier, karton enzovoorts. Het principe is hetzelfde als printers die via inkjet technologie werken. De e-mark werkt via een app die ontwikkeld is door Colop zelf. Deze app is verkrijgbaar voor iOs en Android, en sinds kort ook voor de pc's die draaien op Windows. U kunt hem dus altijd gebruiken in combinatie met uw smartphone of tablet. Daarnaast is de e-mark ook te gebruiken met Li-on oplaadbare batterijen. Op de e-mark kunnen tot wel vier ontwerpen worden opgeslagen. Daarom is de e-mark ook zo handig voor onderweg en overal waar geen bereik van internet is. Bovendien weegt dit ergonomisch gevormde apparaat slechts 224,5 gram.

 

Volop mogelijkheden met digitale kleuren stempel

De app die hoort bij de e-mark biedt volop mogelijkheden om afbeeldingen, teksten te ontwerpen en te stempelen. Bij deze kleuren stempel zijn nummer-, tijds- en datumfuncties inbegrepen. Ook kunt u onder andere bar- of streepjescodes en QR-codes instellen om te stempelen. Via de editor in de app kunt u uw eigen stempelafdrukken ontwerpen. Maar in enkele simpele stappen een stempelontwerp met tekst en/of logo of een afbeelding. Kies uit een groot aantal vooraf geïnstalleerde sjablonen voor een mooi ontwerp. Bent u tevreden over een ontwerp, dan slaat u deze op om direct of later te gebruiken. De gegevens worden via WLAN draadloos van de app naar de e-mark verzonden en opgeslagen. Hierna kunt u desgewenst nog een ontwerp maken, want er is ruimte om maximaal vier ontwerpen op te slaan. Deze kunt u natuurlijk ook weer verwijderen. U kunt dus eindeloos nieuwe stempels ontwerpen met de e-mark.

 

Stempelen in full color op allerlei oppervlakten

Een waarschuwing vooraf: de e-mark is niet geschikt om te stempelen op glad papier of gladde oppervlakten zoals glad kunststof. De inkt in het inktkussen is namelijk op waterbasis en dat hecht niet op gladde ondergronden. Houdt hier rekening mee wanneer u elektronisch wilt gaan stempelen. U kunt de stempel wel gebruiken op materialen zoals kurk, ongelakt hout, gewoon tot grof papier enzovoorts. Het is dus heel gemakkelijk om bijvoorbeeld kraft dozen zonder gladde toplaag te stempelen en te voorzien van een unieke barcode. Natuurlijk kunt u de stempel bij pakketjes ook gebruiken om er Port Betaald of Retour op te stempelen. Moet u vaak een handtekening zetten onder brieven of documenten? Sla een ontwerp met uw handtekening op en gebruik de e-mark wanneer u iets moet ondertekenen. Bestempel enveloppen met uw bedrijfsgegevens en logo. Door de e-mark te gebruiken bespaart u tijd en dus geld. Een andere mogelijkheid is bijvoorbeeld, om van de e-mark een boekhoudstempel of een garagestempel te maken. Creatieve hobbyisten kunne met de e-mark talloze ontwerpen stempelen op allerlei kunstwerken, labels of linten. De mogelijkheden om de e-mark te gebruiken zijn legio.

 

Gebruik van de digitale stempel

De e-mark is met afmetingen van slechts 111.2 x 76.5 x 72.7 millimeter en een gewicht van 224,5 gram een handzaam apparaat dat u gemakkelijk overal mee naar toe neemt. U maakt een afdruk door het ontwerp te kiezen dat uw wilt stempelen. Hierna beweegt u de stempel zijwaarts van links naar rechts met eenzelfde druk op het oppervlakte, tot de stempel erop staat. Een enkele afdruk kan tot 150 mm is. Met de functie continue markering kunt u dezelfde afdruk herhalend afdrukken met slechts één enkele veegbeweging. Wilt u een groter ontwerp, maak dan vier ontwerpen die op elkaar aansluiten tot een nieuwe afbeelding. De beweging met de stempel kunt u zijdelings herhalen of onder elkaar. De cartridge in de e-mark kan tot ongeveer 5.000 stempelafdrukken maken. De cassette kan gemakkelijk verwijderd en vervangen worden. Maakt u vaak afdrukken, dan is het verstandig om een losse cartridge bij te bestellen. Neemt u de e-mark vaak mee naar kantoor of op reis, dan is een beschermende hard case geen overbodige luxe.

 

Specificaties E-mark, de eerste elektronische mobiele full-color stempel

 • Li-lon oplaadbare batterij
 • USB (Micro)
 • Totale afmeting E-Mark 111.2 x 76.5 x 72.7mm
 • Totaalgewicht E-Mark 224.5g
 • Speciale E-Mark App voor iOS en Android, desktop software
 • Handig te gebruiken, op kantoor maar ook onderweg.
 • Compleet met batterij, dus te gebruiken zonder aansluiting op het net
 • Ontwerp nu zelf uw stempelafdrukken met behulp van de editor in de E-mark app, incl. logo, tekst of andere afbeeldingen
 • Maak een keuze uit een uitgebreide reeks vooraf gedefinieerde sjablonen als hulp bij uw ontwerp
 • Voorzien van de multicolor cartridge voor full-color afdrukken maken
 • De E-Mark-app bevat een automatische tijd-, datum- en nummerfunctie.
 • Maak snel en gemakkelijk ook QR- of barcodes in de E-Mark-app
 • Sla 4 afdrukken direct op om ze te gebruiken zonder verbinding met de E-Mark-app. Deze kunt u wisselen wanneer u maar wilt zonder limit
 • Voor meer info kijk op https://emark.colop.com