Droogstempel

Maak uw papier bijzonder en speciaal met een droogstempel

Om nog meer op te vallen met de huisstijl van uw bedrijf kunt u kiezen uit verschillende kleuren drukwerk. De keuze die men heeft hangt af van het logo ontwerp, huisstijl en de mogelijkheden van drukwerk. Maar heeft u er wel eens aan gedacht uw briefpapier, akte, diploma of certificaat een extra effect te geven met een preegstempel? Denk dan aan een preegstempel of droogstempel die er voor zorgt dat het logo als een reliëf in het papier naar boven komt. U kunt het ook wel zien als een papier stempel. Een complete droogstempel ofwel diepdrukstempel is heel eenvoudig te bestellen en zeker niet duur. In het assortiment hebben we verschillende formaten zoals Ø41 mm of Ø51 mm en een rechthoekig formaat van 25 x 51 mm.

☑️ Kies het juiste type droogstempel uit en klik daarop

☑️ In onze “creator” kunt u nu zelf uw droogstempel ontwerpen of uploaden

☑️ Print uw digitale drukproef, check en bestel.

☑️ Betaal gemakkelijk online of op rekening

☑️ Voor bestellingen boven de € 75,- berekenen wij geen verzendkosten

☑️ Bestel online op werkdagen voor 15.00 uur en wij versturen uw droogstempel dezelfde dag

 

Stempels laten maken met uw ontwerp

 

droogstempel

Preegstempel voor diepdruk

Een reliëf stempel zonder inkt die een verhoging maakt in papier is perfect geschikt voor een logo, afbeelding of alleen voor tekst. Deze reliëf stempel maakt een diepdruk, verdieping in het papier. Aan de achterzijde brengt de diepdruk het papier omhoog. Aan de voorzijde komt het beeldmerk, logo of tekst als het ware uit het papier omhoog. Het reliëf in het papier is voelbaar en niet dominant aanwezig maar maakt het papier wel bijzonder. Dit noemen we een reliëf stempel of droogstempel.

 

Droogstempels kopen met preegzegels

Niet alleen zijn droogstempels te gebruiken voor een zichtbaar en voelbare preeg. Met een combinatie van een droogstempel en een preeg etiquette (preegzegels) zal het reliëf nog meer zichtbaar zijn en geeft deze een chique resultaat. Zonder het gebruik van deze zegels heeft deze diepdruk een kleine schaduw. Als je hierbij deze zelfklevende preegzegels besteld en deze eerst op het papier plakt en daar een diepdruk met een droogstempel in zet, zal de preeg nog beter zichtbaar zijn. Deze zegels noemen we ook wel zegeletiketten of notariszegels. Om uw documenten dus nog net wat opvallender te maken, kunt u eenvoudig een papier stempel aanschaffen.

Hierbij nog even een opsomming waarin een diepdruk wordt gemaakt

  • Op briefpapier
  • Belangrijke papieren, contracten, akten en diploma's
  • Waarde papieren die moeilijk te vervalsen zijn zoals een cheque of cadeaubon
  • Visitekaartjes
  • Een preeg in braille voor blinden en slechtzienden

Preegstempels en de stand van de diepdruk

Om een diepdruk stempel of een reliëf stempel te laten maken is het noodzakelijk om tijdens de bestelling de positie van de blinddruk op het papier door te geven. Maak een keuze uit links, rechts, boven of onder. We positioneren de afbeelding, logo of tekst zo dat de preeg mooi leesbaar in het papier staat. 

Preegstempel, reliëf stempel, droogstempel, papier stempel. Dit zijn allemaal benamingen voor hetzelfde. Een stempel waarmee u een reliëf in het papier kan maken om uw documenten net iets anders te maken.

 

Maak uw papier bijzonder en speciaal met een droogstempel

U kunt het ontwerp van uw preegstempel helemaal zelf ontwerpen. De reliëf afdruk is onuitwisbaar en zorgt ervoor dat uw documenten er extra chique uit gaan zien. Om het ontwerp van deze papier stempel te maken, gaat u naar onze gratis online creator op de website. U kunt hier zelf uw eigen ontwerp uploaden óf u kiest een van onze templates. Deze templates kunt u zelf aanpassen naar wens door de tekst aan te passen die u graag wilt stempelen. Maar u kunt de tekst ook veranderen als het gaat om lettertype of lettergrootte. En zo zijn er nog meer verschillende mogelijkheden om het ontwerp aan te passen naar uw wens. Als u een eigen ontwerp wilt uploaden, is het belangrijk dat dit een zwart/wit document is met een minimale resolutie van 600 dpi. Hierdoor zorgt u ervoor dat de afdruk van hoge kwaliteit zal zijn. De papier stempel zal dan alle details kunnen stempelen op uw documenten.