Droogstempel

Maak uw papier bijzonder en speciaal met een droogstempel

Om nog meer op te vallen met de huisstijl van uw bedrijf kan u kiezen uit verschillende kleuren drukwerk. De keuze die men heeft hangt af van het logo ontwerp, huisstijl en de mogelijkheden van drukwerk. Maar heeft u er wel eens aan gedacht uw briefpapier, akte, diploma, certificaat een extra effect te geven met een preegstempel? Denk dan aan een preegstempel of droogstempel die er voor zorgt dat het logo als een reliëf in het papier naar boven komt. Een complete droogstempel ofwel diepdrukstempel is heel eenvoudig te bestellen en zeker niet duur. In het assortiment hebben we verschillende formaten t.w. Ø 41 mm of Ø51 mm en een rechthoekig formaat van 25 x 51 mm.

 

Preegstempel voor diepdruk

Een relief stempel zonder inkt die een verhoging maakt in papier is perfect geschikt voor een logo, afbeelding of alleen van tekst. Deze relief stempel maakt een diepdruk, verdieping in het papier. Aan de achterzijde brengt de diepdruk het papier omhoog. Aan de voorzijde komt het beeldmerk, logo of tekst a.h.w. uit het papier omhoog. Het reliëf in het papier is voelbaar en niet dominant aanwezig maar maakt het papier bijzonder. Dit noemen we een relief stempel of droogstempel.

Droogstempels kopen met preegzegels

Niet alleen zijn droogstempels te gebruiken voor een zichtbaar en voelbare preeg. Met een combinatie met een droogstempel en een preeg etiquette (preegzegels) zal het reliëf nog meer zichtbaar zijn en geeft deze een chique resultaat. Zonder het gebruik van deze zegels heeft deze diepdruk een kleine schaduw. Als je hierbij deze zelfklevende preegzegels besteld en deze eerst op het papier plakt, daar een diepdruk met een droogstempel in zet, zal de preeg nog beter zichtbaar zijn. Deze zegels noemen we ook wel zegeletiketten of notariszegels.

Hierbij nog even een opsomming waarin een diepdruk wordt gemaakt

  • Op briefpapier.
  • Belangrijke papieren, contracten, akten en diploma's.
  • Waarde papieren die moeilijk te vervalsen zijn zoals een cheque of cadeaubon
  • Visitekaartjes
  • Een preeg in braille voor blinden en slechtzienden
 Pregen met een preegstempel     Preegstempel

Preegstempels en de stand van de diepdruk

Om een diepdruk stempel of een relief stempel te laten maken is het noodzakelijk om tijdens de bestelling de positie van de blinddruk op het papier door te geven. Maak een keuze uit links, rechts, boven of onder. We positioneren de afbeelding, logo of tekst zo dat de preeg mooi leesbaar in het papier staat. 

Preegstempel, relief stempel, droogstempel. Dit zijn allemaal benamingen voor hetzelfde. Een stempel waamee u een relief in het papier kan maken

Maak uw papier bijzonder en speciaal met een droogstempel