"

Droogstempel

Maak je papier bijzonder en speciaal met een droogstempel

Om nog meer op te vallen met je huisstijl kan je kiezen uit verschillende kleuren, drukwerk veredeling en afwerking. De beperkte keuze die men heeft hangt af van het logo ontwerp, huisstijl en de mogelijkheden van drukwerk.
Wat is er nu mooier dan het briefpapier, akte, diploma, certificaat een extra effect te geven. Denk dan aan een droogstempel die er voor zorgt dat het logo als een reliëf in het papier naar boven komt. 
Een complete droogstempel ofwel diepdrukstempel is heel eenvoudig te bestellen. In het assortiment hebben we 3 formaten Ø 41 mm of Ø51 mm en een rechthoekig formaat van 25 x 51 mm.
 
Droogstempel Ø 41mm Droogstempel Ø 51mm Droogstempel 25x51mm Droogstempel etiketten
 DROOGSTEMPELØ 41MM   DROOGSTEMPELØ 51MM  DROOGSTEMPEL 25X51MM  DROOGSTEMPEL ZEGELS

 

 
 

Logo stempels voor diepdruk

Een stempel zonder inkt die papier specialer maakt is perfect te maken van een logo, afbeelding of alleen van tekst. Deze stempel maakt een diepdruk, verdieping in het papier. Aan de achterzijde brengt de diepdruk het papier omhoog. Aan de voorzijde komt het beeldmerk, logo of tekst op het papier te liggen en wordt omhoog gedrukt. Het reliëf in het papier is voelbaar en niet dominant aanwezig maar maakt het papier bijzonder. Dit noemen we droogstempelen. 

 Preegstempel  

 

 

Droogstempels kopen met preegzegels

Niet alleen zijn droogstempels te gebruiken voor een zichtbaar en voelbare preeg. Met een combinatie met een droogstempel en een preeg etiquette (preegzegels) zal het reliëf nog meer zichtbaar zijn en geeft deze een chique resultaat. Zonder het gebruik van deze zegels heeft deze diepdruk een kleine schaduw. Als je hierbij deze zelfklevende preegzegels besteld en deze eerst op het papier plakt, daar een diepdruk met een droogstempel in zet, zal de preeg nog beter zichtbaar zijn. Deze zegels noemen we ook wel zegeletiketten of notariszegels.
 
Hiebij nog even een opsomming waarin een diepdruk wordt gemaakt
  • Op briefpapier.
  • Belangrijke papieren, contracten, akten en diploma's.
  • Waarde papieren die moeilijk te vervalsen zijn zoals een cheque of cadeaubon
  • Visitekaartjes
  • Een preeg in braille voor blinden en slechtzienden
 

Papierpreeg

 

De stand van de diepdruk

Om een diepdruk stempel te laten maken is het verstandig om tijdens de bestelling de positie van de blinddruk op het papier door te geven. Maak een keuze uit links, rechts, boven of onder. We positioneren de afbeelding, logo of tekst zo dat de preeg mooi leesbaar in het papier staat.