Lakzegel maken

Een lakzegel werd vroeger gebruikt om officiële post te verzegelen.

De verzender liet een lakzegel maken om ervoor te zorgen dat de koerier de brief niet zou openen en zodoende was de ontvanger er zeker van dat de brief onderweg niet was gelezen of aangepast. Doordat de lakzegel stempel persoonlijk was kon de zegel ook niet zo maar nagemaakt worden. Tegenwoordig is een lakzegel maken niet meer per se nodig, als je iets per post wil versturen. Maar het geeft uw post wel een extra mooi en klassiek tintje.

☑️ Kies het juiste type lakzegel stempel uit en klik daarop

☑️ In onze “creator” kunt u nu zelf uw lakzegel stempel maken

☑️ Print uw digitale drukproef, check en bestel.

☑️ Betaal gemakkelijk online of op rekening

☑️ Voor bestellingen boven de € 75,- berekenen wij geen verzendkosten

☑️ Wij maken uw uw lakzegel stempel binnen enkele dagen

 

Stempels laten maken met uw ontwerp

lakzegel maken

Lakzegel stempel

U kunt een zegelstempel laten maken met uw eigen bedrijfslogo. Zo kunt u een persoonlijke lakzegel maken voor uw officiële post. Iedereen kan, zonder de envelop te openen zien, dat de post van u afkomstig is. Bovendien onderscheidt een lakzegel uw post van andere post, zodat het meer opvalt. Uw zakenpartner zal uw brief eerder uit de stapel pakken omdat ze nieuwsgierig zijn geworden door het zegel. U kunt ook een zegelstempel laten maken met een korte tekst. Zo kun u alvast aangeven, wat voor post het is, bijvoorbeeld “uitnodiging”. Voor persoonlijke post is “vertrouwelijk” of “persoonlijk” ook een geschikte tekst. Voor een extra persoonlijke touch kunt u ook kiezen voor een wax stempel met initialen.

 

Hoe werkt een lakzegel stempel?

Om een lakzegel te maken op uw post of documenten moet u eerst een beetje lak verwarmen. Deze lak komt van zogenaamde lakstaven. Hier haalt u een brokje af, die u vervolgens verwarmt, bijvoorbeeld door het brokje in een lepel boven een kaarsvlam te houden. Vervolgens kunt u een paar druppels van de lak op het papier laten vallen. Om een envelop te verzegelen plaatst u de druppel op de rand van de sluiting van de envelop. Daarna drukt u de lakzegel stempel op de lak. Vervolgens wordt de lak hard en is uw logo te zien. De envelop is nu alleen te openen door de zegel te verbreken. De lakzegel is ook zeer geschikt om een diploma of certificaat mee te verzegelen. U kunt het papier oprollen en de zegel op het uiteinde plaatsen. U kunt zelfs een lintje in de lak plaatsen, zodat deze vast blijft zitten. Om een diploma extra belangrijk te maken kunt u ook een lakzegel op de voorkant van het diploma plaatsen. Voor elke gelegenheid kunt u bovendien een aparte zegel laten maken.

 

Zegel stempel maken

Als u uw zegel wilt laten maken, dan kunt u allereerst kiezen uit verschillende formaten. Van 15 mm voor een bescheiden lakzegel tot 45 mm voor een indrukwekkende lakzegel. Vervolgens kunt u een bestaande afbeelding, zoals uw logo, uploaden voor op de stempel of u kunt op de website een eigen ontwerp lakzegel maken.

Als u hulp nodig heeft bij het kiezen van de juiste stempel of bij het maken van het ontwerp, dan kunt u altijd contact opnemen met de klantenservice. Zij helpen u graag. Vervolgens gaat één van onze graveurs aan de slag om uw persoonlijke zegel stempel te maken. Door de persoonlijke aandacht, die wij hebben voor het maken van uw lakstempels, moet u wel rekening houden met een iets langere levertijd dan een standaard product.

 

Lakzegel stempel

Het handvat van de lakstempels is uitgevoerd in mahoniekleur. De stempel zelf, met de gravure van uw logo of initialen, is van messing. U kunt de stempel gemakkelijk van het handvat schroeven, om te wisselen naar een andere stempel. De houders en gravures zijn ook los te bestellen. U krijgt het beste resultaat van uw lakstempel, als u deze eerst een uurtje in koelkast zet, voordat u hem hebt gebruikt. Hij is dan goed koud, zodat een mooie, duidelijke afbeelding ontstaat in de lak.

 

Waarvoor wordt een lakstempel gebruikt?

Zoals gezegd wordt een lakstempel vooral gebruik om post en andere documenten uniek te maken. U kunt lakzegels maken op een oorkonde of certificaat. Als uw bedrijf cursussen aanbiedt voor uw relaties, dan is een oorkonde met zo’n mooie lakzegel een prachtige detail. Zo is te zien, dat u niet zo maar tientallen papieren oorkondes hebt uitgeprint. U kunt speciaal een zegelstempel laten maken voor oorkondes met een tekst en uw logo. Uw klanten zullen de persoonlijke aandacht waarderen. 
Voor officiële uitnodigingen is een lakstempel ook een mooi detail. Voor een kerstviering voor uw personeel of zakenrelaties kunt u een speciale zegel laten maken met een kerstthema. Ook voor de opening van een nieuwe locatie of voor een open dag kunt u een zegel laten maken met uw logo en bijvoorbeeld het woord “opening” erop. Uw zakenrelaties zullen blij verrast zijn met zulke mooie post. U kunt ook twee lakzegels combineren, een zegel met uw bedrijfslogo of een tekst en een wax stempel met initialen.