Lakzegel maken

Een lakzegel werd vroeger gebruikt om officiële post te verzegelen.

Een lakzegel werd vroeger gebruikt om officiële post te verzegelen. De afzender besloot een zegel te gebruiken om ervoor te zorgen dat de koerier de brief niet zou openen. Hierdoor was de ontvanger ervan verzekerd dat de brief tijdens het transport niet gelezen of gewijzigd was. Omdat de lakzegel persoonlijk gestempeld was, kon deze niet zomaar worden nagemaakt.

Tegenwoordig is het maken van een lakzegel niet langer noodzakelijk bij het verzenden van post, maar het voegt wel een extra mooie en klassieke uitstraling toe aan uw poststuk.
 

☑️ Kies het juiste type lakzegel stempel.

☑️ Upload een eigen ontwerp.

☑️ Print uw digitale drukproef, check en bestel.

☑️ Betaal gemakkelijk online of op rekening.

☑️ Levertijd bedraagt 2 tot 4 werkdagen.
 

Stempels laten maken met uw ontwerp
 

lakzegel maken

Lakzegel stempel laten maken

U kunt een zegelstempel laten maken met uw eigen logo. Zo kunt u een persoonlijke lakzegel maken voor uw officiële post. Iedereen kan, zonder de envelop te openen, zien dat de post van u afkomstig is.

Bovendien onderscheidt een lakzegel uw post van andere post, zodat het meer opvalt. Uw zakenpartner zal uw brief eerder uit de stapel pakken omdat ze nieuwsgierig zijn geworden door de zegel. 

U kunt ook een zegelstempel laten maken met een korte tekst. Zo kunt u alvast aangeven wat voor post het is (bijvoorbeeld “uitnodiging”). Voor persoonlijke post is “vertrouwelijk” of “persoonlijk” ook een geschikte tekst. Voor een extra persoonlijke touch kunt u ook kiezen voor een wax stempel met initialen.

 

Hoe werkt een lakzegel stempel?

In enkele stappen plaats je een mooie lakzegel stempel op papier. Om een lakzegel stempelafdruk te maken op uw post of documenten moet u eerst een beetje zegellak verwarmen. Deze lak komt van zogenaamde lakstaven. Hier haalt u een brokje af.

Onze Gutenberg lakstaven zijn verkrijgbaar in vele prachtige verschillende kleuren.

Vervolgens volg je onderstaande stappen:

  1. Verwarm de lak, bijvoorbeeld door het brokje in een lepel boven een kaarsvlam te houden.
  2. Vervolgens laat u een paar druppels van de lak op het papier laten vallen. Om een envelop te verzegelen plaatst u de druppel op de rand van de sluiting van de envelop.
  3. Daarna drukt u de lakzegel stempel op de lak.
  4. Vervolgens wordt de lak hard en is uw logo te zien.

Lakzegels zijn ook zeer geschikt om een diploma of certificaat mee te verzegelen. U kunt het papier oprollen en de zegel op het uiteinde plaatsen. Om een diploma extra belangrijk te maken kunt u ook een lakzegel op de voorkant van het diploma plaatsen. Voor elke gelegenheid kunt u bovendien een aparte zegel (gravure) laten maken.

 

Zegel stempel maken

Als u uw zegel wilt laten maken, dan kunt u allereerst kiezen uit verschillende formaten. Van 15 mm voor een bescheiden lakzegel tot 45 mm voor een indrukwekkende lakzegel. Vervolgens uploadt u een bestaande afbeelding (eigen ontwerp), zoals uw logo, voor op de stempel.

Als u hulp nodig heeft bij het kiezen van de juiste stempel of bij het maken van het ontwerp, dan kunt u altijd contact opnemen met de klantenservice. 

Door de persoonlijke aandacht, die wij hebben voor het maken van uw lakstempels, moet u wel rekening houden met een iets langere levertijd dan een standaard product. U heeft uw product binnen 2 tot 4 werkdagen in huis.

 

Lakzegel stempel bestellen bij Kantoorstempels.be

Bij Kantoorstempels.be vindt u een ruim assortiment lakzegel stempels. Bestel lakstempels compleet of bestel de houders en gravures los.

Het handvat van onze lakstempels is uitgevoerd in mahoniekleur. De stempel zelf, met de gravure van uw logo of initialen, is van messing.

U kunt de stempel gemakkelijk van het handvat schroeven, om hem te wisselen naar een andere stempel.

Tip: Leg de stempel in de koelkast.

U krijgt het beste resultaat van uw lakstempel als u deze eerst een uurtje in koelkast zet voordat u hem hebt gebruikt. Hij is dan goed koud, zodat een mooie, duidelijke afbeelding ontstaat in de lak.

 

Waarvoor wordt een lakstempel gebruikt?

Een lakstempel wordt vooral gebruikt om post en andere documenten uniek te maken. U kunt lakzegels maken op een oorkonde of certificaat.

Als uw bedrijf cursussen aanbiedt voor uw relaties, dan is een oorkonde met zo’n mooie lakzegel een prachtige luxe detail. Uw klanten zullen de persoonlijke aandacht waarschijnlijk wel waarderen!

Andere manieren om een lakzegel stempel te gebruiken:

  • Voor officiële uitnodigingen.
  • Voor een kerstviering voor uw personeel of zakenrelaties kunt u een speciale zegel laten maken met een kerstthema.
  • Voor de opening van een nieuwe locatie of voor een open dag kunt u een zegel laten maken met uw logo en bijvoorbeeld het woord “opening” erop.