Tekststempels maken bedrijfsvoering gemakkelijker

Binnen vrijwel elk bedrijf zijn tekst stempels beslist geen overbodige luxe. Vaak worden op verschillende afdelingen diverse stempels met tekst gebruikt. Blokstempels zorgen voor een vlotte afwikkeling van de boekhouding, handtekeningstempels zorgen ervoor dat u veel minder tijd kwijt bent omdat u constant documenten zelf moet ondertekenen en voorgedrukte kantoorstempels nemen u heel wat administratiewerkzaamheden uit handen. Met gepersonaliseerde stempels met tekst maakt u het werk voor uzelf en uw personeel een stuk gemakkelijker.
Stempels met tekst voor elk bedrijf

Voor elke bedrijfstak hebben wij wel een geschikte tekst stempel op voorraad. Er zijn diverse stempels waarbij de tekst al is voorgedrukt of die gemakkelijk in te stellen is, zoals de zelfinktende stempels voor onder andere boekhoudkantoren, apothekers, autodealers, verpakkingsindustrie of de horeca. Hierbij gaat het dan om standaardteksten of afbeeldingen. Daarnaast hebben wij in het assortiment een groot aantal stempels waarbij u de tekst of een afbeelding zelf kunt ontwerpen met het gratis online ontwerpprogramma. Wilt u bijvoorbeeld alleen het logo op de stempel, of ook de bedrijfsgegevens? Wanneer de stempel groot genoeg is, kunnen zelfs beide er op komen te staan. Met de ontwerptool bepaalt u zelf welke tekst of afbeelding er op uw gepersonaliseerde stempel komt.

Houten stempels met tekst versus zelf-inktende stempels

Wanneer u op zoek bent naar een tekst stempel, dan kan er worden gekozen uit zelfinktende stempels en handstempels. De zelfinktende stempels zijn in verschillende vormen en formaten verkrijgbaar. Het inktkusssen is bij deze teksstempels in het mechanisme ingebouwd. Iedere keer dat de stempel wordt gebruikt, komt het tekstplaatje automatisch met de inkt. Daardoor ontstaat er een perfecte haarscherpe afdruk.
Handstempels zijn houten stempels met tekst op een rubber tekstplaatje. Voor deze stempels is apart een inktkussen nodig. Wij hebben verschillende inktkussen in het assortiment voor het stempelen op diverse ondergronden. Deze houten stempels met tekst zijn verkrijgbaar in extra grote formaten, om bijvoorbeeld papieren zakken of kartonnen dozen mee te kunnen bedrukken. Een stempel met tekst is rechthoekig, vierkant of rond van vorm. De houten stempels met tekst zijn ideaal om te gebruiken op kantoor of in het magazijn.

Exclusieve tekststempels

Naast de zelfinktende stempels en de handstempels, hebben wij ook een aantal bijzonder exclusieve tekststempels in het assortiment. Deze stempels zijn heel geschikt om een eigen tekst op te laten maken.

  • Brandstempel. De naam zegt het eigenlijk al. Een brandstempel is een stempel waarmee u materiaal brandmerkt. Personaliseer uw producten door ze te verfraaien met een brandmerk. De branstempel staat standaard ingesteld op het brandmerken van gewoon tot hard hout. Met een warmteregelaar kan u ook gemakkelijk andere materialen branden, zoals bijvoorbeeld leer, rubber, fineer, kurk en kunststof. Door te brandmerken geeft u een product een mooie stoere vintage look. Het is niet voor niets dat een stukje leer met de merknaam er ingebrand op jeans al vele jaren standaard is. Maar brandmerken kan natuurlijk ook op houten wijnkistjes, pallets, kurken onderzetters en zelfs brood vlees.
  • Lakstempel. Wanneer u op zoek bent naar een tekststempel, dan is een lakstempel minder geschikt. Deze stempel wordt meer gebruikt om een logo of een bijzonder (familie)wapen af te drukken op papier. Een lakstempel werd vroeger gebruikt als echtheidskenmerk en als verzegeling van briefpapier. Tegenwoordig is de lakstempel weer in opmars, al wordt de zegelstempel nu meer gebruikt om een brief meer aanzien te geven.
  • Slagstempel. Een slagstempel bestaat uit gehard staal. Hiermee slaat u met de hand tekst of een logo in vrijwel alle materialen die zachter zijn dan de stempel. Het product krijgt op die manier een industriële, stoere uitstraling. Iedere letter of afbeelding slaat u met de slagtempel stukje voor stukje in het materiaal. De slagstempel is meer geschikt voor bijzondere gelegenheden of om bijvoorbeeld een kunstwerk te signeren.
  • Preegstempel. Met de preegstempel creëert u een driedemensionale uitstraling op het papier. De preegtang drukt het papier aan beide zijden in, waardoor uw documenten een zeer luxe uiterlijk krijgen. Voor deze stempel kunt u zelf een ontwerp maken met het online ontwerpprogramma. Een tip: gebruik niet te kleine afbeeldingen of letters, omdat deze niet te zien zijn op het papier.
  • Swing stempel. Wilt u extra grote afdrukken kunnen maken op bijvoorbeeld tassen of dozen? Kijk dan eens bij de swingstempels. U kunt een stempel met wel 22 regels tekst maken. Deze metalen stempels zijn met hun gebogen vormgeving vooral geschikt voor grote oppervlakten
  • Electronische full-color stempel. Met deze electronische stempel maakt en wijzigt u via een app heel gemakkelijk afbeeldingen, logo's en teksten. De e-mark app heeft een een automatische tijd-, datum- en nummerfunctie.

Stempels met tekst voor een eigen en unieke uitstraling

In ons digitale tijdperk gebeurt er veel online, maar als ondernemer zult u waarschijnlijk toch heel veel zaken nog op papier afhandelen. Zakelijke correspondentie, officiële documenten en begeleidende brieven bij relatiegeschenken: bij deze en nog veel meer administratieve werkzaamheden geven gepersonaliseerde stempels met tekst net dat beetje extra aandacht naar klanten en uw zakelijk netwerk toe. Tekst stempels zorgen voor een heel eigen en unieke uitstraling van uw bedrijf. Uw correspondentie ziet er met tekststempels meer verzorgd en stijlvol uit. Bovendien geeft u hiermee het signaal naar uw klanten dat u aandacht heeft voor details.

Ontwerp online een unieke gepersonaliseerde stempel

Wanneer u een bedrijfslogo, bedrijfsnaam, slogan of een andere tekst wilt stempelen, dan kunt u gebruik maken van ons gratis online creator. In het ontwerpprogramma kunt u heel gemakkelijk teksten vergroten of verkleinen, het lettertype veranderen, een afbeelding downloaden en bepalen waar de afbeelding of tekst moet komen te staan op de stempelplaat. Hierna kunt u op de proefdruk zien hoe u stempel met tekst en/og logo uiteindelijk gemaakt zal worden. Wilt u uw stempel snel kunnen gebruiken? Plaats uw bestelling dan op werkdagen vóór 15.00 uur en wij gaan dezelfde dag nog voor u aan de slag. U kunt dan vaak de volgende dag uw gepersonaliseerde stempel al gebruiken.