Verdunningsmiddel RM 196

Verdunningsmiddel RM/196

Verdunningsmiddel RM 196

Meer informatie
7,75 Excl. btw
9,38 Incl. btw

Bestel gemakkelijk op rekening en betaal achteraf

  • Vóór 15.00 besteld, zelfde dag op de post. (ma/vr)
  • Helpdesk 7 dagen per week van 08.00-22.00
  • +31 (0)85 486 89 98 / verkoop@kantoorstempels.be

De Noris inkt 196 is op alcohol basis en kan snel uitdrogen op een stempelkussen. 
Het kan zijn dat de Noris inkt 196 na enige uren/dagen in het kussen begint te drogen. SLuit u de doos direct na gebruik, doe er een elastiek omheen om goed te laten sluiten en verpakt desnoods het stempelkussen in een dichte plastic zak. Zou blijft de inkt het langst goed op het stempelkussen. 

Droogt het kussen toch uit?.
Alleen de alcohol verdampt, maar de pigmenten en de bindmiddelen blijven in het stempelkussen achter. Telkens opnieuw inkt weer bijvullen verhoogt het percentage van bindmiddelen en pigmenten en vervolgens wordt het kussen dik en kleverig en niet langer geschikt om mee te stempelen. 

Wij adviseren daarom de 196RM verdunner aan te schaffen. (Ook kunt u de RM gebruiken als reiniger voor de stempels).

Giet een beetje van de 196RM verdeeld over het kussen en vervang zodoende alleen dat bestandsdeel dat verdampt is. 

Gebruik de RM pas als het erop lijkt alsof de inkt op het kussen op is en nog niet hard is geworden. Verdeel dan een klein beetje over het inktkussen en laat dit (goed sluiten) 1 nacht liggen zodat het zich met de overgebleven kleurstoffen en bindmiddel gemengd heeft. Gebruik nooit meer verdunner dan het verdampte gewicht. Zo nodig kan u het kussen wegen nadat u het voor de eerste keer beïnkt heeft en weer wegen als de inkt verdroogt is. Begin eerst met een klein beetje verdunner. In de praktijk zult u uiteindelijk dezelfde hoeveelheid verdunner in totaal kunnen gebruiken (in meerdere keren) als de hoeveelheid inkt dat u op het kussen gedaan heeft.

Levering van uw stempel order

Voor 15.00 uur stempel besteld, dezelfde dag op de post.


Uitzonderingen:
 Mocht een stempel of stempelproduct uitzonderingsgewijs niet bij ons op voorraad zijn dan kan de levertijd iets langer zijn. In dat geval wordt dit altijd d.m.v. een e-mail aan u doorgegeven. Indien u een EOS stempel besteld dan kan het voorkomen dat i.v.m. de beïnkting de levertijd 1 dag langer is.

Onze brandstempels en lakstempels hebben ook een andere levertijd. Indien het bestandje is goedgekeurd is de levertijd voor de ALK Serie brandstempels is 1 à 3 werkdagen. De S serie en HLP Serie brandstempels hebben 5 tot 10 werkdagen levertijd. De lakstempels 1 à 3 werkdagen.