Lakstempels

Lakstempels bestellen met logo, afbeelding en/of tekst

Ontwerp hier online uw eigen lakstempel. Met lakstempels verzegelt u niet alleen officiële documenten, maar ook uitnodigingen of geboortekaartjes. Verwarm de zegellak, giet een paar druppels op het papier en druk de zegelstempel in de vloeistof. Zelf een lakstempel maken met logo of tekst kan heel gemakkelijk met ons online ontwerpprogramma. Ontwerp of upload eenvoudig uw lakstempel met eigen ontwerp!

Incl. logo en tekst Topkwaliteit lakstempels Zeer snelle levertijd

Lakstempels

Lakstempels bestellen met logo, afbeelding en/of tekst

Ontwerp hier online uw eigen lakstempel. Met lakstempels verzegelt u niet alleen officiële documenten, maar ook uitnodigingen of geboortekaartjes. Verwarm de zegellak, giet een paar druppels op het papier en druk de zegelstempel in de vloeistof. Zelf een lakstempel maken met logo of tekst kan heel gemakkelijk met ons online ontwerpprogramma. Ontwerp of upload eenvoudig uw lakstempel met eigen ontwerp!

Incl. logo en tekst Topkwaliteit lakstempels Zeer snelle levertijd

Lakstempel als luxe toevoeging aan uw correspondentie

Steeds vaker willen bedrijven hun persoonlijke stempel drukken op zakelijke correspondentie. Met een lakstempel geeft u al uw brieven en andere documenten net dat beetje meer luxe en een bijzondere uitstraling. 

Om zo'n lakstempel, ook wel wax stempel of zegel stempel genoemd, uniek te maken kunt u bij ons uw eigen stempel laten maken. Ontwerp er bijvoorbeeld een met initialen, een korte tekst of uw bedrijfsnaam. Bedrijven kiezen ook vaak voor hun bedrijfslogo op de lakzegelstempel. Een lakzegel kopen is de investering dubbel en dwars waard, want u maakt met een mooie wax stempel een goede indruk op zakenrelaties en klanten. Een lakstempel laten maken kan al binnen enkele dagen.

 

Lakzegelstempel zelf maken: online ontwerpprogramma

Met ons online ontwerpprogramma kunt u heel gemakkelijk zelf een lakstempel maken met een logo of een tekst. Bent u tevreden dan kunt u via de shop de lakzegel kopen. Wilt u zowel stempels als de wax, dan is het verstandig om een complete lakstempel set te bestellen inclusief een setje lakstaven. Deze zijn verkrijgbaar in koper, goud, zilver, donkerblauw en rood.
 

Gepersonaliseerde lakstempel laten maken

Onze stempelmakers kunnen in onze goed uitgeruste fabriekshal uw stempel met eigen ontwerp geheel naar uw wens personaliseren. Wilt u een bijzondere logo, afbeelding of tekst op de stempel? Dat is geen enkel probleem. Wij maken vrijwel elk patroon op de stempel voor u, precies zoals u voor ogen had! Bij ons kunt u lakstempels met initialen, afbeelding of tekst op de stempel laten zetten.
 

Lakstempel kopen bij Kantoorstempels

Het geeft een bepaalde luxe gevoel om een eigen zegelstempel te hebben met een uniek ontwerp. Bij ons maakt u in slechts enkele minuten een prachtige lakzegelstempel. U bepaalt eerst het formaat van de afdruk die u op de lakstempel wilt laten maken. Met de online creator uploadt u heel eenvoudig de door u gekozen afbeelding. U kunt natuurlijk ook kiezen voor bijvoorbeeld een monogram, een lakstempel met initialen of een korte tekst. Het is verstandig om eerst de proefdruk te bekijken voordat u de bestelling aan ons doorgeeft. Weet u niet zeker of de stempel helemaal gemaakt wordt zoals u dat wilt of heeft u andere ideeën over de stempel, dan kunt u ons het beste even contact met ons opnemen.

Lakstempel set bestellen

Met een goede lakstempel set maakt u de mooiste lakzegelstempel voor al uw zakelijke correspondentie of voor privé doeleinden. Een set bestaat uit een houten montuur en een gemakkelijk af te schroeven messing gravure. Kies voor een complete set zodat u meteen alle benodigdheden in huis heeft om een mooie stempel op papier te kunnen zetten.

U kunt bij ons ook een losse lakstempelhouder of losse gravures bestellen!

Gebruiksaanwijzing voor wax stempels

Een lakstempel maken op papier is helemaal niet moeilijk. U krijgt de mooiste afdruk wanneer u de lakzegelstempel voordat u hem gebruikt even in de koelkast legt. Een koude stempel maakt namelijk beter contact met de wax.

Hoe maakt u vervolgens een goede afdruk?

  1. Verwarm de lakstaaf en laat enkele druppels wax op het papier vallen, op de plek waar u de zegel geplaatst wilt hebben. Tip: ga voor kwalitatieve lak, zoals onze Gutenberg lakstaven.
  2. De totale oppervlakte van de druppels wax op het papier mag iets kleiner zijn dan het formaat van de afdruk. De wax loopt namelijk nog een beetje uit op het papier.
  3. Voel vervolgens of de koude zegelstempel niet vochtig is. Droog hem anders even af met een gladde doek.
  4. Druk hierna de stempel in de hete wax en houdt dit ongeveer dertig seconden vast.
  5. Til dan de zegelstempel, zonder heen en weer te bewegen, voorzichtig op.

Het vergt misschien even wat oefenen, maar u heeft het heel snel onder de knie!

 

Verschillen tussen lakstempels, wax stempels en zegelstempels

Zegels die wax nodig hebben om op papier gedrukt kunnen worden hebben verschillende benamingen. Deze stempels worden onder andere lakstempels, wax stempels en zegelstempels genoemd. Er zijn dus geen verschillen tussen deze stempels. Zo'n stempel wordt ook wel zegel of waarmerk genoemd. Dat laatste, omdat iedere zegel uniek is. 

 

Geschiedenis van de waxstempel

Lakstempels zijn al eeuwenoud. Vroeger werd er alleen bijenwas gebruikt in plaats van zegellak. Men maakte zelf een stempel van een stukje hout waarin een afbeelding werd gekerfd. Met behulp van kaarsvet en de bijenwas werd de stempel gezet. 

Pas na de 11e en 12e eeuw werd de wax stempel steeds vaker gebruikt, meestal door de adel en overige heren van stand. Vanaf de 16e eeuw, toen de geschreven handtekening meer en meer gebruikt werd om officiële documenten te ondertekenen, verdween de populariteit van de stempel. 

Nu lijkt de wax zegel langzaamaan weer terrein te winnen, want steeds vaker verschijnt de zegel weer op belangrijke documenten. Met zo'n zegelafdruk op de envelop ziet de ontvanger direct of de brief erin gelezen is of niet. Bovendien weet de ontvanger dat de brief van u afkomstig is.